Ceas de perete sau ceas de masă? Totul despre ceasuri

2021-03-24
Ceas de perete sau ceas de masă? Totul despre ceasuri

Pentru a alege exact ceasul care se va potrivi în casă dumneavoastră, trebuie să determinați ce fel de ceas aveți nevoie: ceas de perete sau de masă. Fiecare dintre aceste două tipuri de ceasuri are propriile sale caracteristici. În zilele noastre, ceasurile au o funcție complet diferită decât înainte. Sarcina lor principală (măsurarea timpului), contrar aparențelor, nu este în niciun caz cea mai importantă opțiune. Acum, ceasul este un accesoriu interior elegant, care ar trebui să însuflețească camera în care este situat.

Ceasuri de birou

Primele ceasuri interne erau ceasuri în picioare și au apărut la începutul secolelor al XVI-lea și al XVII-lea în Europa. Aceste ceasuri erau ceva de care să fii mândru: de regulă, erau așezate în locul cel mai expus, astfel încât toți oaspeții să le poată aprecia. Alegerea locului și ajustarea armonioasă a ceasului în interiorul casei arătau gustul proprietarului, iar materialul de fabricație al acestuia că era bogat. Ceasurile au fost moștenite, deci au reprezentat și longevitatea unei familii date.

Dacă doriți să cumpărați un ceas de podea, este important să luați în considerare trei factori: spațiul disponibil, iluminatul și stilul interior. De regulă, astfel de ceasuri sunt destul de masive și necesită mult spațiu liber.

Și cel mai important, un astfel de element de design interior se va „simți” bine într-o casă de țară sau un apartament cu o suprafață mare. În camerele mici și înghesuite, un ceas în picioare va arăta voluminos și va intensifica senzația de înghesuire. În plus, mobilierul din camerele înghesuite îneacă sunetul unui ceas care bate. Până în prezent, ceasurile vechi sunt un semn de tradiție și continuitate. Modelele clasice din lemn închis la culoare subliniază nobilimea interiorului. Dacă doriți să potriviți un ceas în picioare cu un interior modern, merită să acordați atenție modelelor care utilizează sticlă, oțel și alte materiale „neconvenționale”.

Ceasuri de perete

Datorită ușurinței de instalare, ceasurile de perete au devenit acum un decor funcțional pe care mulți îl aleg. Acest tip de ceas poate fi agățat în aproape orice cameră. Spre deosebire de ceasurile independente, modelele de perete nu ocupă mult spațiu și vor fi un plus ideal pentru interior și apartament, mai ales dacă suprafața sa nu este prea mare.

Ceasul de perete poate fi agățat oriunde - în bucătărie, hol, sufragerie, dormitor și chiar în baie. Pe lângă faptul că sunt o soluție compactă, ceasurile de perete au un alt plus: pot fi găsite în practic orice stil, deoarece sunt un element la modă al designului interior. Designerii de ceasuri de perete experimentează foarte mult cu materiale, forme și culori noi.

Cum să alegi un ceas de perete?

Punctul de plecare atunci când alegeți un ceas de perete pentru camera de zi și dormitor este interiorul camerei. Pentru a crea o atmosferă de confort, alegeți un model cu o formă clasică din lemn. Pentru a sublinia designul modern neobișnuit, merită să cumpărați un ceas din sticlă, oțel și plastic. Aceste materiale se vor încadra cu succes într-un interior cu elemente de stil modern.

Când amenajați un dormitor, este important să țineți cont de preferințele individuale ale proprietarului său. Un ceas de perete cu afișaj electronic va fi, de exemplu, potrivit pentru un iubitor de tehnologii și gadget-uri moderne. Un fan sportiv poate fi surprins de model cu un cadran asemănător unui cronograf sportiv.

În plus, este important să atârnați ceasul de perete corect, astfel încât să servească mult timp. Există două reguli simple în acest caz:

  • Așezați ceasul departe de ușa din față. O ușă care se deschide și se închide continuu creează vibrații nedorite care pot interfera cu mișcarea ceasului.
  • În al doilea rând, este important ca ceasul să stea drept. Abaterea într-o direcție sau alta este, de asemenea, cauza unei încălcări a preciziei mișcării - ceasul este pierdut.

Ceasuri de masă

Un alt tip de ceasuri de interior sunt ceasurile de masă. Principalul lor avantaj este dimensiunea compactă. Deoarece un astfel de ceas nu ocupă mult spațiu, îl puteți pune cu ușurință pe o masă, un raft sau un șemineu. Un ceas de masă poate, de asemenea, să sublinieze frumusețea unui interior și, prin urmare, să afecteze aspectul întregii încăperi. Ceasul de masă poate arăta deosebit de bine în birou, bibliotecă și, de asemenea, în sufragerie. Un ceas de masă este un cadou bun pentru colegi și parteneri de afaceri.

Ceasurile de masă sunt adesea echipate cu funcții suplimentare: un termometru și un higrometru, permițându-vă să monitorizați temperatura și umiditatea din cameră.

Amintiți-vă că atunci când alegeți orice tip de ceas intern, trebuie respectate mai multe reguli:

  • Dacă s-a folosit tapet cu un model clar în interiorul camerei, ceasul trebuie selectat ținând cont de aspectul tapetului. Un model de diamant necesită un ceas în formă de diamant.
  • Pe pereții cu ornamente florale bogate sau picturi bizare, un ceas va fi de prisos.

Ceasurile din lemn trebuie să se potrivească cu restul mobilierului: este de dorit ca atât carcasa ceasului, cât și mobilierul să fie din același tip de lemn. Culoarea carcasei ceasului trebuie să se potrivească sau să contrasteze cu culorile pereților. În cazul contrastului, în amenajarea camerei.

Pret bun

pixel