Grill Party 2023: asigurați-vă că pregătiți aceste accesorii!

2023-06-05
Grill Party 2023: asigurați-vă că pregătiți aceste accesorii!

Desigur, cel mai important element al oricărei petreceri la grătar este grătarul în sine. Atunci când îl alegeți, merită să acordați atenție materialului din care este fabricat, formei și chiar greutății sale, elemente care facilitează ulterior depozitarea, transportul și curățarea acestuia.

Ar trebui să fim atenți și la dimensiunile lui, dacă avem doar un mic colț verde sau o terasa, cu siguranță nu ne putem permite un grătar de dimensiuni mari, caz în care va fi ideal un grătar pe roți care ușurează transportul, sau pur și simplu un grătar pe gaz , care va funcționa și pe vreme rea.

Dacă vorbim de condiții meteorologice nefavorabile, merită să facem cunoștință și cu diverse tipuri de produse care ne vor permite să pregătim o masă acasă sau pe terasă. Indiferent de care alegeți, ar trebui să vă echipați și cu accesoriile necesare.

Tacâmuri pentru grătar

Baza pentru un grătar cu succes va fi dispozitivele care facilitează intoarcerea produselor sau așezarea lor pe grătar, precum și îndepărtarea lor după coacere. Tacâmurile pentru grătar sunt în primul rând furculițe pentru grătar mai lungi și cuțite întărite și ascuțite. Folosindu-le, puteți întoarce carnea fără teamă și, de asemenea, o tăiați dacă decideți că se va rumeni mai bine în acest fel sau pur și simplu doriți să împărțiți o bucată dată în porții mai mici. În plus, cleștele și spatulele vor fi cu siguranță la îndemână, ceea ce va ajuta la întoarcerea produselor și la scoaterea lor de pe grătar. Poate fi util și un bet pentru frigărui, care poate fi folosit pentru a îndepărta carnea, dar și pentru a amesteca cărbunele pentru a face jarul.

Şorţ

Unul dintre puținele aspecte negative ale gătirii în acest fel poate fi formarea de murdărie grasă. Grăsime împrăștiată sau marinată care picură pot contribui la pete greu sau imposibil de curățat. Prin urmare, este mai bine să evitați să vă deteriorați bluza sau tricoul preferat și să va echipati cu un șorț special. Apropo, puteți sublinia și cine va controla grătarul în sine, iar multe șorțuri au și imprimeuri interesante, de obicei de natură umoristică, așa că poate fi un gadget drăguț pentru gazdă.

Pulverizator de ulei și pensula

Pentru a evita lipirea cărnii de grătar sau tavă, se folosește ulei, care oferă și preparatelor o aromă suplimentară. Cu toate acestea, cantitatea de astfel de grăsimi trebuie limitată, astfel încât să nu domine întregul fel de mâncare. Din acest motiv, va fi util un pulverizator special de ulei, datorită căruia puteți pulveriza uniform grătarul sau produsul în sine. Pentru aceasta, merită să va echipati cu o pensula care vă va permite să scăpați de excesul de grăsime. Poate fi folosită cu succes și pentru a acoperi carnea cu marinată pregătită anterior.

Gratar suplimentar și cosuri

Un element indispensabil al gratarului este gratarul suplimentar, dar nu trebuie sa te limitezi la cel clasic, care de obicei este inclus in set. Există modele de diverse forme și care diferă și prin densitatea ochiului în sine - cele cu o densitate mai mare vor fi ideale pentru prăjirea chiar și a hamburgerilor, în timp ce vor fi necesare mai puține ochiuri pentru a pregăti bucăți de carne mai mari și mai compacte. Grătarele ovale sunt potrivite și pentru a prăji peștele preferat pe ele. O varietate unică a grătarului sunt coșurile, care vor fi deosebit de utile pentru pregătirea bucăților mai mici de legume care ar putea aluneca de pe grătarul tradițional.

Produse de la marca Koziol

Brandul Koziol este un producător german de accesorii pentru bucătărie. Produsele Koziol sunt articole practice, utile, perfecte pentru interioarele casei și pentru gradina. Sunt confectionate din materiale de foarte buna calitate, asa ca putem fi siguri ca vor sta mult timp alături de noi si isi vor îndeplini perfect rolul! Produsele acestui brand au și un design unic, care cu siguranță îți va incanta oaspetii, de exemplu, aceasta vesela va fi perfectă nu doar pentru un gratar ci și pentru ocazii mai sofisticate.

Set de masă din plastic reciclat în gri și bej. Mâncare pe farfurie. Lângă un pahar din material superglas

Bețe pentru frigărui

Secțiunea a produselor și mâncărurilor care pot fi preparate pe grătar este aproape nelimitată, dar pentru mulți oameni cea mai bună opțiune sunt frigăruile, unde puteți împleti cu succes aromele cărnii și legumelor. Prin urmare, merită să obțineți bete speciale pentru prepararea frigaruilor, care pot fi apoi folosite de mai multe ori. O alternativă sunt bețișoarele obișnuite de lemn, dar le vom folosi o singură dată.

Covoraș pentru grătar

Un gadget foarte practic este un covoraș special care se întinde sub grătar. Acest lucru va fi util în special atunci când echipamentul este plasat pe gazon. Există întotdeauna riscul ca o bucată de cărbune sau ceva cenușă să cadă de pe grătar și să ardă iarbă, care va fi apoi greu de acoperit și va afecta negativ estetică gazonului nostru. Folosind un astfel de covoraș, vom evita deformarea sau deteriorarea.

Placa de gratar din lemn

Deși aparent a pune o placă din lemn pe grătar sună destul de ciudat, lemnul pregătit corespunzător poate fi folosit cu succes în acest fel. O astfel de placă este, de asemenea, înmuiată în prealabil cu apă sau chiar vin sau alt alcool, care adaugă apoi o aromă unică preparatului. Un aspect suplimentar este faptul că o astfel de placa poate fi folosită apoi în locul unei tăvi și se poate servi mâncăruri oaspeților pe ea, ceea ce cu siguranță îi va încânta.

Tocator din lemn de salcam cu curea pentru agatat.

Termometru pentru carne

Se întâmplă adesea să avem îndoieli cu privire la cât timp să coacem anumite produse - există niște reguli universale sau timpi de coacere, dar la urma urmei, bucățile de carne sunt diferite unele de altele, așa că uneori este greu de estimat. Pentru a evita tăierea, merită să va echipati cu un termometru special, datorită căruia putem verifica temperatura în mijlocul unei anumite piese. Acest lucru va preveni gătirea insuficientă, dar și gătirea excesivă. Este și o soluție indispensabilă dacă suntem pasionați de a pregăti fripturi suculente la grătar.

Perie și racletă

În cele din urmă, în afară de gătit, trebuie să vă amintiți cât de important este să curățați grătarul. În caz contrar, grăsimile și depunerile de carbon se vor acumula pe el, făcând nesănătoasă pregătirea ulterioară a alimentelor pe o astfel de suprafață. Pentru o curățare confortabilă a grătarului, o perie special concepută și o racletă din lemn vor fi utile pentru a scăpa de cea mai dură murdărie.

Pret bun

pixel