Mandarine și portocale - alegem cel mai bun coș pentru fructe de Crăciun

2020-11-24
Mandarine și portocale - alegem cel mai bun coș pentru fructe de Crăciun
Un coș cu fructe plin de mandarine și portocale parfumate este unul dintre cele mai plăcute și atmosferice elemente ale Crăciunului. Cum să alegeți un coș de fructe festiv și cum să le păstrați astfel încât să-și păstreze aroma pentru o lungă perioadă de timp?

Caracteristici practice ale coșului pentru fructe

Un coș pentru fructe ar trebui să fie practic și confortabil de utilizat, dar caracteristicile sale estetice sunt, de asemenea, foarte importante - trebuie să afișeze bine fructele și să încurajeze consumul acestuia. Merită să acordați atenție caracteristicilor precum materialul, construcția, rezistența la umiditate și ușurința curățării.

Materialul

Un coș pentru fructe, cum ar fi un coș, castron sau platou, poate fi realizat din metal, răchită, plastic, lemn, ceramică sau alte materiale. Este bine să evitați materialele care ar putea elibera substanțe potențial dăunătoare sau care ar putea murdări fructele din interior. Prin urmare, suporturile metalice și coșurile de fructe ar trebui să fie acoperite cu un strat adecvat pentru a preveni coroziunea din cauza posibilului contact cu umezeala.

Construcție

Recipientele cu fructe se prezintă în forme foarte diferite - inclusiv boluri, suporturi, farfurii, coșuri sau chiar structuri mai complexe, cum ar fi „dozatoare” spiralate pentru portocale sau mere. Recipientele și coșurile de fructe ar trebui, mai presus de toate, să asigure produselor o ventilație adecvată, astfel încât să nu înceapă să putrezească, motiv pentru care, de obicei, astfel de structuri iau forme ajurate pentru a facilita fluxul de aer. De asemenea, nu trebuie uitat că fructul poate fi destul de greu, astfel încât structura ar trebui să fie solidă și stabilă.

Ușor de păstrat curat

La fel ca alte echipamente care intră în contact cu alimente, coșurile pentru fructe ar trebui să fie ușor de păstrat curate pentru a asigura un nivel adecvat de igienă. Prin urmare, atunci când faceți cumpărături, acordați atenție dacă un model dat este rezistent la umezeală și, în cazul formelor mai complexe - dacă acesta poate fi împărțit în elemente mai simple, mai ușor de curățat.

Rezistența la umiditate și la alți factori

Fructele sunt adesea o sursă de umiditate și pot degaja diverse substanțe chimice care duc la coroziunea metalelor sau putrezirea lemnului. Prin urmare, înainte de a alege un coș cpentru fructe, merită să verificați dacă producătorul a prevăzut o astfel de utilizare - atunci coșul va fi echipat cu măsuri de protecție adecvate care îl vor proteja împotriva efectelor negative ale apei și ale altor substanțe.

Coș pentru fructe de Crăciun - sugestii

Cum să alegeți un coș pentru fructe de Crăciun pentru designul interior?

Ca și în cazul oricărei alte decorațiuni de Crăciun, coșul pentru fructe ar trebui să se potrivească stilului general al interiorului. De exemplu, pentru apartamentele moderne puteți alege o spirală de designer asemănătoare unei opere de artă futuriste, în timp ce în aranjamente mai tradiționale un coș clasic cu fructe va fi perfect. Indiferent de soluția pe care o alegeți, un platou sau un coș ar trebui să ofere în primul rând fructelor un nivel adecvat de ventilație și să le afișeze într-un mod atractiv, încurajând consumul. Merită să ne amintim că un coș cu fructe de sărbătoare nu trebuie să fie decorat cu motive de Crăciun - modelele universale vor funcționa la fel de bine și veți folosi un astfel de recipient pentru restul anului.

Cum se păstrează corect fructele?

Depozitarea corectă a fructelor îl face să rămână proaspete și hrănitoare mai mult timp. În cazul produselor asociate în mod obișnuit cu Crăciunul, cum ar fi mandarinele și portocalele, păstrarea lor în stare bună nu este dificilă - depozitați-le într-un loc uscat și aerisit, cum ar fi un coș pentru fructe ajurat. Același lucru este valabil și pentru alte citrice, cum ar fi grepfruturile, teii și lămâile. Pere, mere, banane, prune, caise, pepeni, pepeni galbeni, avocado sau piersici emit cantități mari de etilenă, ceea ce accelerează maturarea altor legume și fructe, așa că ar trebui păstrate separat (de exemplu, dacă sunt plasate în același coș, merită sa le puneți la un alt nivel), mai ales dacă sunt foarte coapte. Cu toate acestea, alături de alte produse, puteți păstra cu ușurință strugurii (spălați-i imediat înainte de consum), precum și unele fructe exotice, cum ar fi mango, ananas sau papaya.

Pret bun

pixel